Κείμενα

απο τον πατήρ Ἀθανάσιο Μάργαρη

Κείμενα / ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ


25 Ιουλίου 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας-της Μικράς Ασίας- γεννήθηκε ένα μωρό το όνομα του Αρσένιος Εζνεπίδης και ο Νονός του η μεγάλη Αγία Μορφή της Ορθοδοξίας μας ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης.Βαφτίστηκε στις 7 Αυγούστου1924 μια εβδομάδα πριν φύγουν από τα πατρικά εδάφη για την Ελλάδα.Αυτός ο μικρός Αρσένιος ήρθε στην Ελλάδα και το 1945 κατατάχτηκε στον Ελληνικό Στρατό και υπηρέτησε σαν ασυρματιστής.Απολύθηκε από το στρατό το 1949.

Ήρθε στο Άγιο Όρος για να μονάσει αμέσως μετά την απόλυση από το στρατό δηλαδή το 1949.Η τελική του απόφαση ήταν το 1950 στην σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος,στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Το 1956  χάρη στο Μητροπολίτη Καισαρείας Παίσιο τον β΄ονομάστηκε Παίσιος.Το 1966 ασθένησε σοβαρά με αποτέλεσμα μερική αφαίρεση των πνευμόνων.Η παραμονή κοντά στο νοσοκομείο τον οδήγησε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στη Σουρωτή.Στίς 4 Φεβρουαρίου 1994 χειρουργήθηκε.Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι τα περιθώρια ζωής του ήταν δύο με τρείς εβδομάδες το πολύ.Τελικά απεβίωσε την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 και ώρα 11:00.

Αυτό το απλό Γεροντάκι που εν ζωή έτρεχαν οι πάντες να τον συμβουλευθούν,προικισμένος με Θεία και Άγια Χαρίσματα αλλά κυρίως αγάπη και ταπείνωση η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015 αποφάσισε την κατάταξη του μοναχού Παισίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Οροδόξου Εκκλησίας.

Εορτή Αγίου μίμηση Αγίου.Ας προσπαθήσουμε όλοι να τον μιμηθούμε στα λίγα αλλά τόσο σπουδαία,  ειδικά σήμερα σε αυτές τις τόσο δύσκολες ημέρες,την αγάπη,την ταπείνωση.

Άγιε Παίσιε Αγιορείτη πρέσβευε υπέρ υμών και για το Ελλήνικό Έθνος που τόσο αγαπούσες